astra 94` 1.8i

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • coco
    CBC Senator XXL
    • 24.10.2004
    • 476
    • i`am from the land that is placed nowhere

astra 94` 1.8i

ima li tko iskustva s tim motorom? potrosnja ulja na 1000 km? kvarovi? presla je 260 000 km i troska ulje. jos nisam skuzio koliko jer sam je vozio samo 100 km gradske voznje. kod prodavaca dijelova (ovlastenog) mi kazu da je to relativno te da moze a i ne mora trositi ulje. nove astre su im trosile od 5 dl do 8 dl (1.6 v16) a neke nisu ni dl potrosile. 1.8 im je trosio od 5 dl do 8 dl na 1000 a neki su do 2 dl na 1000 km......
    "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"
  • Davor
    CBC Senator XXL
    • 02.03.2005
    • 498
    • Novi Sad

Imam astru f 1.6 8V i ne trosi mi ni kapi na 10000km,a ima po satu 147000(a mozda i vise),a drugar je imao motor u suzi 1.8i multi point i isto nije trosila od servisa do servisa 2dl,a za tu potrosnju koju ti kazes je stvarno Ogromna,pa to ispada odem do Nisa i nazad i kila ulja da padne mnogo je.

Comment

• coco
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2004
      • 476

Originally posted by Davor
      Imam astru f 1.6 8V i ne trosi mi ni kapi na 10000km,a ima po satu 147000(a mozda i vise),a drugar je imao motor u suzi 1.8i multi point i isto nije trosila od servisa do servisa 2dl,a za tu potrosnju koju ti kazes je stvarno Ogromna,pa to ispada odem do Nisa i nazad i kila ulja da padne mnogo je.
      eto sad sam isprobao, na 600 km nije potrosila nista. inace sam usipao opelovu sintetiku. skemijao sam zato im je trosila ulje. nisu vrsili izmjenu ulja vec samo nadosipavali, tako da sam prvo morao proprati motor pa tek onda usipati novo ulje. i sad ovo ulje vozim i na 2000 km opet izmjena ulja. ovaj put cu usipati opelovu polusinetiku (malo guscu) 10-40 i onda izmjene na svakih 5000 do 7000 km

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Svi ti Opelovi motori i u dobrom stanju mogu da trose ulje, nista strasno!!!
        Ako vozis na benzin, nemoj polusintetiku da teras preko 5k!!!
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• coco
          CBC Senator XXL
          • 24.10.2004
          • 476

Originally posted by Eon
          Svi ti Opelovi motori i u dobrom stanju mogu da trose ulje, nista strasno!!!
          Ako vozis na benzin, nemoj polusintetiku da teras preko 5k!!!
          to da trose ulje mi je receno u trgovini opelovim dijelovima pored servisa. vozim na benzin jer jos nisam ugradio plin. fala na savjetu za polusintetiku, iako razmisljam da ostanem na sintetici ali jos cu razmisliti posto je razlika cijena sintetike vs polusintetike dupla. posto imam naviku cuvati automobile u svom vlasnistvu, cijena mi bas i ne igra neku ulogu. primjetih da mi je sajla obrtomjera ispala/ishabala se u lezistu komandne table, te da je instalacija zadnjeg brisaca u prekidu (vjerojatno mana kao na vw-u, prekid se dogodi u gumenom crijevu izmedju skoljke i zadnjih vrata) te da su mi se (kao na ladimiru) zacepili ventili za tekucinu za ciscenje stakala. a za jos mjesec dana, tj jos jedno ulaganje dovest cu ga u red.

Comment

Working...
          X